Merhaba.! Hoşgeldiniz..
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

"Çocuğunuza GTA Alıyorsanız Kötü Bir Ebeveynsiniz"

| | 22 Mayıs 2010 Cumartesi
|

Ülkemizde Rockstar ve popüler oyunları olan GTA çok biliniyor. Özellikle genç kesim tarafından... Aslında bildiğiniz üzere, Rockstar'ın yaptığı oyunların %99'u yetişkinlere yönelik oluyor. Peki neden köşe başındaki her internet kafede bu ufak çocukların GTA oynamasına izin veriliyor? Nedeni çok basit, hala ülkemizde oyunlar için "yaş sınırı" diye bir kavramın olmamasından... "Adı üzerinde oyun, herkes oynayabilir" öyle değil mi, ebeveynler...


Çok yanlış... İşte bizzat GTA'nın yaratıcısı Rockstar'dan ebeveynlere yönelik gelen açıklama şöyle oldu ;


"Eğer çocuğunuza, Grand Theft Auto veya Red Dead Redemption gibi bizim yaptığımız oyunlardan birini alıyorsanız, siz çok kötü bir 'ebeveynsiniz'."



Geliştirici ekipten Lazlow Jones'a ait olan bu açıklamayı bence özellikle Türkiye'de ki ebeveynlerin göz ardı etmemesinde fayda olacağını düşünüyorum. Lazlow'un demecinin uzun hali ise şöyle;

"Bizim oyunlarımız genç kesime göre değil. Eğer ebeveynseniz, ve çocuğunuza bizim oyunlarımızdan birini alıyorsanız bu çok kötü bir anne veya baba olduğunuz anlamına gelir. Biz oyunları yetişkinler için tasarlıyoruz, çünkü bizlerde yetişkinleriz. Dışarıda oynamak istemeyeceğimiz çocuklara yönelik bir sürü oyun var. Nasıl sizler, yetişkinlere yönelik, şiddet içerikli, küfürlü film ve dizilerden keyif alıyorsanız, biz de buna benzer bir şeyler üretmeye gayret gösteriyoruz."


Çocuklarına hiç düşünmeden GTA oynatanlar, bence yukarıyı bir kez daha okumanızda fayda var.



Bu arada Lazlow Jones'un bir yazar ve Rockstar'da çalışan bir ses sanatçısı olduğunu belirteyim. Grand Theft Auto oyunlarında kendisi DJ Lazlow olarak biliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Followers